Sieraden onderhoud 

Welk sieraad je ook hebt, deze 6 tips om je sieraden netjes te houden gelden voor sieraden in álle soorten en materialen:

  1. Draag je sieraden niet bij intensief werk. Als je werk gaat doen waar je flink met je handen bezig bent zoals verhuizen of de tuin omspitten, draag je sieraden dan niet. Zo voorkom je dat er onnodige beschadigingen en krasjes op je sieraden komen.
  2. Kijk uit met chemische producten. Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe je sieraden dan af. Draag ze niet terwijl je schoonmaakt of de ramen zeemt.
  3. Let goed op parfum of andere cosmetica. Spray parfum nooit direct op je sieraad en probeer het niet op de huid te spuiten die in aanraking komt met het sieraad. Kijk ook uit met haarlak
  4. Doe je sieraden af als je gaat zwemmen en sporten. Zweet, zeewater of chloor kunnen een negatief effect hebben op je sieraad. Als je per ongeluk met je sieraad hebt gesport of gezwommen, spoel het daarna dan goed af met water.
  5. Berg je sieraden netjes op, het liefst op een donkere plek (geen zonlicht) in een lade ofzo. Zorg dat de sieraden elkaar niet kunnen beschadigen, door ze apart te bewaren, als je ze een tijdje niet draagt.
  6. Je zilveren sieraden blijven het mooist als je ze van tijd tot tijd even poetst met bv een zilverpoets doekje.